aikainen
peruna (second early)
kiinteä
Soveltuu:
keitettäväksi, salaattiin
Siemenen alkuperä:
Hyötykasviyhdistys 2011
Lajikkeesta
kirjoitettu
Hyötykasviyhdistys:
Pohjoismaisessa geenipankissa
säilytettävä lajike. Kiinteä
salaattiperunalajike. Ranskalaisen keittiön
klassikko. Maku on erinomainen, sitä on kutsuttu
jopa pähkinäiseksi. En voi tarpeeksi hehkuttaa
tämän perunan makua.
Pitkänomaiset mukulat, joissa valkoinen kuori
ja keltainen malto. Parhaimillaan uutena peruna,
ei kovin hyvä varastosäilyvyys. Kasvata
Asperges tuoreperunanautinnoksi ja muita lajikkeita
talven varalle.
Keitä kokonaisina kuorineen ja käytä
salaatissa tai keitettynä, kuumana tai kylmänä,
viipaloituna, kuutioituna. Ihanaa keitettynä
kuorineen, kuori vasta kypsänä ja murskaa
voin kanssa, kuten ranskalaisissa Michelin-tähdillä
palkituissa ravintoloissa tehdään.
http://www.thompson-morgan.com/vegetables/potatoes/second-early:
Potato 'Ratte'
A classic second early French variety which has
been prized for over 70 years for its tasty tubers
with a distinctive chestnut flavour. Potato 'Ratte'
produces long, smooth skinned tubers with white
skins and yellow, waxy flesh which does not disintegrate
during cooking. Delicious steamed in their skins
and eaten hot or cold. Height and spread: 60cm
(24").
|