* Asparges * Parsaperuna * Ratte *

aikainen peruna (second early)
kiinteä


Soveltuu:
keitettäväksi, salaattiin

Siemenen alkuperä:
Hyötykasviyhdistys 2011
Lajikkeesta kirjoitettu
Hyötykasviyhdistys:
Pohjoismaisessa geenipankissa säilytettävä lajike. Kiinteä salaattiperunalajike. Ranskalaisen keittiön klassikko. Maku on erinomainen, sitä on kutsuttu jopa pähkinäiseksi. En voi tarpeeksi hehkuttaa tämän perunan makua.
Pitkänomaiset mukulat, joissa valkoinen kuori ja keltainen malto. Parhaimillaan uutena peruna, ei kovin hyvä varastosäilyvyys. Kasvata Asperges tuoreperunanautinnoksi ja muita lajikkeita talven varalle.
Keitä kokonaisina kuorineen ja käytä salaatissa tai keitettynä, kuumana tai kylmänä, viipaloituna, kuutioituna. Ihanaa keitettynä kuorineen, kuori vasta kypsänä ja murskaa voin kanssa, kuten ranskalaisissa Michelin-tähdillä palkituissa ravintoloissa tehdään.

http://www.thompson-morgan.com/vegetables/potatoes/second-early:
Potato 'Ratte'
A classic second early French variety which has been prized for over 70 years for its tasty tubers with a distinctive chestnut flavour. Potato 'Ratte' produces long, smooth skinned tubers with white skins and yellow, waxy flesh which does not disintegrate during cooking. Delicious steamed in their skins and eaten hot or cold. Height and spread: 60cm (24").


kirjoita kommentti:
perunapostilaatikko