* Highland Burgundy Red * Ylämaan burgundyn punainen *

talviperuna
jauhoinen


Soveltuu:
keittämiseen, muussiin, ranskanperunoihin
Siemenen alkuperä:
Hyötykasviyhdistys 2011
Lajikkeesta kirjoitettu
Hyötykasviyhdistys:
Ylämaan Burgundyn Punainen on viktoriaanisen ajan väriperrunaharrastuksen jäänne. Tällä lajikkeella lisättiin väriä annoksiin Savoissa Burgundyn herttualle.
Erikoinen lajike on malloltaan kirsikan/viinipunainen. Värin aiheuttaa terveysvaikutteiset antioksidantit, kuten Blå Kongossa. Kuoren ja mallon välissä on ohut valkoinen kerros. Mukulat ovat soikeita tai pitkän soikeita. Kirsikanpunaisen kuoren päällä on harmahtavan ruosteenruskea laikukas kerros. Ei kovin satoisa, kuten usein vanhat perinnelajikkeet, mutta ehdottomasti kuuluu oerunaentuastin kokoelmaan, hämmästyttävä kokemus! Lähtee kasvuun ajoissa keväällä, mutta valmistumiseen me-nee aikaa.
Jauhoisa lajike, väri säilyy parhaiten uunissa tai öljyssä paistettuna. Keitä mieluiten kuorineen tai höyrytä, keitettäessä haalenee hieman.
Siemenpussi:
The centreflesh of the potato is red in colour. They've a slightly sweet taste and floury texture. Suitable for Boiling, Chips and Mashing.
http://www.jbaseedpotatoes.co.uk/buy-seed-potatoes/seed-potatoes-a-z/blue-kestrel-seed-potatoes:
Hughland Burgandy Red seed potatoes produce a real novelty potato to produce at a dinner party. The centre flesh of the potato is a light red colour, surrounded by a white outline of flesh. This uniquely coloured flesh can be retained if the potatoes are cooked gently, whether boiled, chipped or mashed.
Highland Burgandy Red potatoes combine a slightly sweet taste with a floury texture.


kirjoita kommentti:
perunapostilaatikko