talviperuna
jauhoinen
Soveltuu:
keittämiseen, muussiin,
ranskanperunoihin
Siemenen alkuperä:
Hyötykasviyhdistys 2011
Lajikkeesta
kirjoitettu
Hyötykasviyhdistys:
Ylämaan Burgundyn Punainen
on viktoriaanisen ajan väriperrunaharrastuksen
jäänne. Tällä lajikkeella lisättiin
väriä annoksiin Savoissa Burgundyn herttualle.
Erikoinen lajike on malloltaan kirsikan/viinipunainen.
Värin aiheuttaa terveysvaikutteiset antioksidantit,
kuten Blå Kongossa. Kuoren ja mallon välissä
on ohut valkoinen kerros. Mukulat ovat soikeita
tai pitkän soikeita. Kirsikanpunaisen kuoren
päällä on harmahtavan ruosteenruskea
laikukas kerros. Ei kovin satoisa, kuten usein vanhat
perinnelajikkeet, mutta ehdottomasti kuuluu oerunaentuastin
kokoelmaan, hämmästyttävä kokemus!
Lähtee kasvuun ajoissa keväällä,
mutta valmistumiseen me-nee aikaa.
Jauhoisa lajike, väri säilyy parhaiten
uunissa tai öljyssä paistettuna. Keitä
mieluiten kuorineen tai höyrytä, keitettäessä
haalenee hieman.
Siemenpussi:
The centreflesh of the potato
is red in colour. They've a slightly sweet taste
and floury texture. Suitable for Boiling, Chips
and Mashing.
http://www.jbaseedpotatoes.co.uk/buy-seed-potatoes/seed-potatoes-a-z/blue-kestrel-seed-potatoes:
Hughland Burgandy Red seed
potatoes produce a real novelty potato to produce
at a dinner party. The centre flesh of the potato
is a light red colour, surrounded by a white outline
of flesh. This uniquely coloured flesh can be
retained if the potatoes are cooked gently, whether
boiled, chipped or mashed.
Highland Burgandy Red potatoes combine a slightly
sweet taste with a floury texture.
|
kirjoita kommentti:
perunapostilaatikko |
|
|
|