* Timo * Timo * Timo * Timo * Timo *

varhaisperuna (first early)
kiinteämaltoinen


Soveltuu:
perunalaatikko, rosolli, keittoihin, laatikoihin, röstiperunaksi, keitettäväksi
Siemenen alkuperä:
vanha lajike
Lajikkeesta kirjoitettu
Hyötykasviyhdistys:
Hyvin aikainen, varhaisperunoiden ykkönen. suomalainen risteytys vuodelta 1975. Sietää parhaiten kylmään maahan istuttamista. Mukulat suuria, pyöreitä tai pitkänpyöreitä, silmät keskisyvät. Kuori vaalae ja ohut, vaatii siksi hellävaraista käsittelyä. hyvä ruokaperunalaatu. Melko satoisa. Vältettävä antamasta liikaa typpeä. Rutonkestävyys huono, mutta aikaisuuden ansiosta sillä ei ole merkitystä.

http://www.maa-aitta.fi/:
Timo on hyvin aikainen varhaisperuna. Sen mukulat ovat suuria ja ruokaperunalaatu on hyvä. Timolla on alhainen kuiva-ainepitoisuus.
Viljelyominaisuudet:
Runsas typpilannoitus heikentää Timon laatua. Satoisuus on melko hyvä. Timo on altis virustaudeille ja siemenkantojen taantumiselle. Timo on syövänkestävä. Mukulan kuori on heikko, joten Timo on altis kolhuille.

Boreal Kasvinjalostus Oy:
Varhaisperunalajike
Hankkijan Timo on ylivoimaisesti eniten viljelty varhaisperunalajike. Timo on viljelyvarma viileinäkin keväinä ja se on aikaisista lajikkeista nopein sadontuottaja. Varhaisperunoiden ykkönen myös kuluttajien keskuudessa.
Sato
Timo on satoisa. Mukulat ovat kookkaita, jo ensimmäisissä nostoissa kooltaan käyttökelpoisen sadon osuus on hyvä.
Sadon laatu
Timo on laadultaan kohtalaisen hyvä varhaisperunalajike. Mukulat ovat pyöreitä, ohutkuorisia ja vaaleankeltamaltoisia. Timon keittolaatu on hyvä. Tärkkelyspitoisuus on alhainen.
Taudinkestävyys
Timo on syövänkestävä. Ruvenkestävyys on kohtalaisen hyvä. Timo on altis virustaudeille. Lehti- ja mukularuton kestävyys on heikohko.


kirjoita kommentti:
perunapostilaatikko